Parcursul meu muzical,

Pianist, muzician si profesor de pian.

lectii de pian facebook lectii de pian youtube lectii de pian email

Cartea mea de vizita

M-am nascut in Brasov, Romania, la data de 10 aprilie 1981. Sunt absolventa a Conservatorului (Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti), specializarea Pian. Am frecventat cursurile de Master din cadrul acestei institutii, specializarea Muzica de Camera-Pian, sub indrumarea profesorilor Dimitrie-serban Soreanu si Andreiana Rosca, fiind prima acceptata cu bursa de studiu in urma concursului de admitere. Totodata, am participat la cursurile Masterului in Meloterapie din cadrul Facultatii de Muzica, Universitatea Transilvania, Brasov.

Am sustinut si continui sa sustin recitaluri de pian la intervale de timp regulate, atat ca solist, cat si ca interpret in cadrul recitalurilor de muzica de camera. Experienta pedagogica am acumulat-o inca din timpul facultatii,ocupandu-ma cu pasiune de indrumarea muzicala a copiilor si a adultilor, in gradinite, scoli si grupuri muzicale. Fiind cunoscatoare a trei limbi de circulatie internationala : engleza, franceza si italiana, am oferit lectii de pian si in aceste limbi, ori de cate ori a fost necesar.

Povestea vietii mele muzicale a inceput cu studiul pianului la varsta de 4 ani sub indrumarea profesorului Mariana Topoleanu. Primul recital l-am avut la varsta de 5 ani, urmandu-i primul concert cu Orchestra Simfonica a Filarmonicii din Brasov, ca solist, sub bagheta maestrului dirijor Ilarion Ionescu-Galati, in 1987 si apoi al doilea concert in 1988.

Intre 1987 si 1991 am urmat cursurile scolii de Muzica din Brasov, timp in care am continuat seria recitalurilor de pian si a concertelor cu orchestra, ca solist. Descoperita de profesorul Corina Ibanescu am inceput sa particip la concursuri nationale si internationale, la care am castigat premii importante precum:
- 1990 - Premiul 4 si Premiul Special al Juriului la Concursul National desfasurat in Brasov, Romania.
- 1991 - Premiul 1 la Concursul International de Interpretare Muzicala Orpheus, desfasurat in Romania.
- 1992 - Premiul 4 la Olimpiada Nationala desfasurata in Timisoara, Romania.
- 1992 - Premiul 1 la Concursul National desfasurat in Deva, Romania.

Intre 1995 si 1999 am frecventat cursurile Liceului de Arta din Brasov, perioada in care am inregistrat pentru Radio si Televiziune in anii 1996, 1998 si 1999. In anul 1999 am castigat premiul 2 la Concursul International de Interpretare Muzicala Pro-Piano, organizat in Bucuresti.

Intre anii 1999 si 2004 am urmat si am absolvit cursurile Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, in cadrul Facultatii de Interpretare Muzicala, sectia Pian (a doua intrata la concursul de admitere) sub indrumarea profesorului Vlad Dimulescu. O noua serie de recitaluri sustinute in anii 1999, 2000, 2001, 2002 si 2004, au incununat aceasta perioada.

In anii 2013-2014 am facut parte din juriul de specialitate in cadrul selectiei pentru programul Tinere Talente, promovat de Fundatia Principesa Margareta. Am continuat prin a avea calitatea si a fi efectiv Mentor al bursierilor in cadrul programului, in vederea pregatirii acestora pentru evenimentele Tinere Talente, fiind aleasa de catre Fundatie drept Voluntarul Anului 2013 dintre toti pedagogii implicati in organizarea Galei Tinere Talente.

In toti acesti ani dupa absolvirea facultatii am continuat sa sustin recitaluri pe scena si sa cant in aparitii televizate (la emisiunea "Garantat 100%" de exemplu), in acelasi timp oferind cat pot de mult din cunostintele mele muzicale, incercand sa transmit elevilor mei pasiunea si o parte din experienta mea muzicala.

In acest sens am fondat și conduc o școala particulara de muzica axata pe excelența in educația muzicala, Scoala de Muzica Pianoforte. Astfel, am avut si am in calitate de profesor realizari si satisfactii mari in acest sens. Un exemplu este fosta mea eleva, Greta Gasser, care a fost acceptata in cadrul Royal Northern College of Music din Manchester, in urma pregatirii muzicale de doi ani pe care am efectuat-o impreuna. De aceea, lectiile de pian sunt si vor ramane intotdeauna pentru mine o componenta vitala pentru parcursul profesional al oricarui mare muzician pianist.

Povestile vin, trec, vin... muzica le uneste :)

Afisele recitalurilor Scolii de Muzica PianoForte

Top